COVID-19 în comuna Chetrosu

COVID-19

Stimați locuitori ai comunei Chetrosu! În contextul situației epidemiologice din țară, conform Procesului-Verbal nr.6 din 23.04.2020 al CSE Chetrosu, se interzice la data de 26 și 27 aprilie 2020 desfășurarea în cimitirele din s.Chetrosu și s.Todirești a activităților pentru pomenirea celor răposați.

Paștele Blajinilor este sărbătoare anuală importantă pentru creștinii ortodoxi. În acest an, cu scopul reducerii riscului infectării cu virusul de tip nou COVID-19, CSE a Republicii Moldova a dispus amânarea procesului de pomenire în cimitire pentru data de 6,7 și 8 iunie.

Astfel, având în vedere cele sus-menționate, în data de 26 și 27 aprilie în apropierea cimitirelor din comuna Chetrosu va patrula poliția, care va interzice intrarea în cimitire. De asemenea,  în caz de nesupunere, cetățenii vor fi sancționați conform prevederilor legale în vigoare.

Menționăm că, în zilele de duminică și luni, 26-27 aprilie, preoții vor desfășura slujba religioasă fără enoriași. Când va fi momentul de pomenire, vor răsuna clopotele, ca să putem de acasă pomeni răposații.

Respectând regulile stricte impuse de către specialiști, reducem riscul infectării, scădem presiunea asupra medicilor și avem grijă de noi și cei dragi nouă.

Să fim sănătoși!

Stăm acasă!