COVID-19 în comuna Chetrosu

COVID-19

Simați louitori ai comunei Chetrosu!

Avem confirmate în comună 4 cazuri de infecție cu virusul de tip nou COVID-19. Persoanele infectate sunt membrii aceleiași familii. În zona Orășelului Militar, unde locuiau persoanele pozitive la COVID-19, se dezinfectează zilnic drumurile. Locatarii acestui sector sunt sub supraveghere strictă la domiciliu. De asemenea, regulat, se prelucrează ogrăzile și intrările în case cu soluție dezinfectantă. Persoanele sunt aprovizionate cu produse alimentare și de uz casnic necesare de către președintele Comisiei pentru Situații Excepționale Chetrosu-L.Zalevschi.

În lucrările de dezinfectare sunt implicați voluntari, cărora le suntem recunoscători pentru susținerea în această perioadă critică.

Persoanele aflate în carantină sunt zilnic telefonate atât de asistentele medicale din comună, cât și de către polițiștii de sector.

În urma verificărilor periodice, inopinate, efectuate de către membrii Comisiei Situații Excepționale Chetrosu, s-a observat că agenții economici din teritoriu respectă regulile impuse de autorități.

Amintim că primul caz de COVID-19 a fost confirmat în comuna Chetrosu la 1 aprilie 2020.

În contextul situație epidemiologice din țară, cu scopul prevenirii răspândirii infecției cu virusul de tip nou, solicităm să respectați cu strictețe recomandările specialiștilor: să nu ieșiți din casă dacă nu aveți necesitate stringentă, să păstrați distanța socială de minim 1 m, să purtați mănuși în spațiile publice, să Vă spălați mâinile cu săpun.

De asemenea, menționăm importanța informării din surse sigure. Astfel, cu privire la situația COVID-19 puteți accesa site-ul oficial al Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale: https://msmps.gov.md/  sau pagina Guvernului R.Moldova: https://gov.md/ro.

Sănătate Vă dorim!